Pazartesi, Ocak 31, 2011

Bülent Arınç mizahçılara karşı

Son yapılan kanun değişikliğiyle, bazı içki yasağı şekilleri ortaya çıkmıştı. Mesela kır düğünlerinde, sergi açılışlarında içki servisi yapılamayacak artık. Bir de geçenlerde, bir alkollü içki firmasının sponsor olduğu etkinlikte 24 yaş sınırı uygulanmış, bunun altındakiler mekana alınmamıştı. Bu gelişmeler gündemdeyken Bülent Arınç'tan bir görüş geldi: "Hayat içki ve seksten ibaret değil!" Şüphesiz öyle, ama bu cümle, bu iki şeyin önemsiz olduğu anlamına da geldiği için, toplumun bir tarafının desteklediği bu yasakların, diğer taraf insanları tarafından pek hoş karşılanmadığı gerçeğini de ortaya çıkarıyor.

Derken mizahçılar hemen topa girdiler ve ilk darbe Cem Yılmaz'dan geldi. Uzun zaman ara verdiği sahne gösterilerinde, siyasi esprilere pek bulaşmadığı halde, sanırım konuya iştahı kabardı ve güzel bir karşılık verdi: "İyi ama herşey seksle başlar, içinizde mitoz bölünme ile doğan var mı?"

Bunun üstüne bir de bu haftaki Uykusuz'un kapağında, her macerasında seks olan Otisabi vardı. Otisabi, Bülent Arınç'ın sözünü dinlemiş ve 'yerli yersiz seksi' bırakmıştı. Yılmaz Aslantürk ve Uykusuz dergisi de cevabını vermiş oldu.



Asıl diyeceğim şudur: Kanun değişiklikleri, birtakım ayarlamalar, yasaklar, sınırlamalar, özgürlük kavgaları, iktidarda bulunmak, muhalif olmak, eleştirmek.. Hepsi ayrı birer tartışma konusu, tek tek hiçbirini ele almayacağım burada.. Tek merakım, Bülent Arınç'ın bu esprilere karşı takındığı tavır. Bunlardan biriyle karşılaştığında veya bir arkadaşı bahsettiğinde kahkalarla güldüğünü duysam çok sevineceğim. Ama bunları hiç hoş bulmayıp, bir de söyleniyor, kızıyorsa politikanın sıkıcı ve insanları, olayları görmede empati kuramayan adamların elinde olduğunu düşünmeye devam edeceğim.

1 yorum:

bienal dedi ki...

Ağzına geleni söyleyen bir adam...Bir devlet büyüğünün ağzından böyle şeyler duymak (ki espri de değil o konuşmanın devamı var) saçma sapan geliyor. Sonra gerçekten komik geliyor. Sonra hiç yakıştıramıyorum. Yazınız çok güzel olmuş tagras beyefendi. Ellerinize sağlık.