Cuma, Eylül 19, 2008

Deniz Feneri ve diğerleri

Kurulduğu günden bu yana, televizyon programı ile faaliyetlerini halka duyurma fırsatı bulan yardım derneği Deniz Feneri; yöneticilerine Almanya'dan çıkan hapis cezasıyla gündemde. Meselenin Türkiye ayağından neler çıkacağı henüz belli değil. Lakin ortalık şimdiden epeyce karıştı! Önceden Kanal 7 yöneticiliği yapan, şu anda RTÜK başkanlığı yapan Zahid Akman'ın adı para trafiğinde geçiyor. Henüz kanıtlanmış bir durum yok ama Almanya'dan dernek yöneticilerine gelen "nitelikli dolandırıcılık" etiketi ile Akman'ın da adını temize çıkarması zor görünüyor. Zira bu tip konularda adınız geçmeye başladı mı, artık en iyisi ortalıkta pek görünmemek. Suçluysanız durum başka tabi, ona diyecek sözümüz yok.

Hal böyleyken, 5 yıl 10 ay ceza almış başkan "bağış yapanlardan özür dileriz" demişken Türkiye'de de bu tarz kurumlara karşı oluşan güven zayıflığı da gözden kaçırılmaması gereken bir nokta. Artık hayırseverler bayramlarda ve gerekli gördükleri zamanlarda ihtiyaç sahiplerine yapacakları bağışlar için güvenilir kurum aramaya başlayacaklar. Bu durumdan, gerçekten işini doğru yapmaya çalışan diğer kurumlar da zarar görecek.

Onların yerinde olsam, bir süre faliyetlerimi askıya alır, ortalıkta fazla görünmezdim. Zira siz ne kadar doğru ve iyi de olsanız kamuoyundaki algıyı kolaylıkla değiştiremezsiniz.

İyi olmak yetmez, iyi görünmek de gerekir.

Hiç yorum yok: